Automaation tietoverkot, tietoturva ja IoT

Klinkmann neuvoo ja toimittaa automaation tietoverkkoja ja Cyber Security IT-tietoturvaa erilaisten teollisuusprosessien, infra- ja liikennekohteiden sekä laitteiden verkotukseen ja Cyber Security suojaukseen.

Klinkmann Competence Center

osallistuu verkko- ja tietoturvatarpeiden kartoitukseen ja tarvittaessa verkkotoimintojen koestukseen. Klinkmann järjestää sertifioivaa käyttäjäkoulutusta ja tukee koko hankkeen ja projektin elinkaaren.  

Klinkmannin valtuuttamat Partneri projektitalot tekevät tarvittaessa halutun sovelluskokonaisuuden käyttöönottoineen. Klinkmann toimittaa myös kansainvälisiä ylläpito- ja tukisopimuksia, joilla varmistetaan sovelluksen tuki ja versiohallinta ympäri maailman. 

eWon, Helmholz ja Prosoft reitittimet hoitavat etäyhteydet ja IoT sovellukset, joita voidaan tarvittaessa täydentää myös Klinkmannin toimittamilla ohjelmistoalustoilla ja ohjauslaitteilla. Gemalto ja Telit mobiiliverkon modeemeilla voidaan erilaiset laitteet ja sovellukset liittävät 2G/3G/4G verkkoihin.

VPN-etäreitittimet, mobiiliverkon modeemit ja IoT-hallintaohjelmistot

Tarjoamme reitittimet ja modeemit IoT– ja etäautomaatioon. Reitittimet ja modeemit yhdistävät erilaiset laitteet ja koneet turvallisesti internet ja point-to-point etäkäyttöön – järjestelmien konfigurointi, ylläpito ja valvonta/raportointi voidaan hoitaa etänä.  

Tyypillisiä sovelluksia ovat järjestelmien konfigurointi ja asennus, etähuolto, ennakoiva huoltovalvonta, kohteiden etäpalvelut, etäluku ja M2M sovellukset. Klinkmannin liityntätuotteilla ja hallintaohjelmilla eri valmistajien laitteet ja väylät voidaan liittää yhteen helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi: Siemens, Rockwell, ABB, Profibus/Profinet ym.  

Klinkmannilta myös mobiiliverkon modeemit ja modeemimodulit sekä antennit, teholähteet ja kaapelit. IoT ratkaisutuotteet ja hallintaohjelmistot.

Tyypillisiä sovelluksia ovat järjestelmien konfigurointi ja asennus, etähuolto, ennakoiva huoltovalvonta, kohteiden etäpalvelut, etäluku ja M2M sovellukset. Klinkmannin liityntätuotteilla ja hallintaohjelmilla eri valmistajien laitteet ja väylät voidaan liittää yhteen helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi: Siemens, Rockwell, ABB, Profibus/Profinet ym.  

Klinkmannilta myös mobiiliverkon modeemit ja modeemimodulit sekä antennit, teholähteet ja kaapelit. IoT ratkaisutuotteet ja hallintaohjelmistot.

Asiakastarinat

Luvata Pori Oy: Metalliteollisuuden tuotantoautomaatio

Luvata Pori Oy valmistaa erilaisia kuparituotteita. Rockwell Logix ohjauslaitteet tuovat tuotantoon joustavuutta ja helppoa ylläpitoa, kunkin käyttökohteen mukaan.

Lassila & Tikanoja: Biopolttoaineiden tuotantoautomaatio

Lassila & Tikanoja Oyj auttaa asiakkaitaan uusissa kierrätysratkaisuissa. Wonderware System Platform parantaa merkittävästi L&T biopolttoaineiden tuotantolaitoksen käyntiaikaa.

Apetit: Tuotannon vedenkulutuksen optimointi

Apetit Oy kehittää elintarviketuotantoaan jatkuvasti yhä ekoystävällisemmäksi. Wonderware System Platform auttaa yritystä optimoimaan tuotannon vedenkulutuksen täysin uudelle pienemmälle tasolle.

Vaasan vesi: Vesihuollon automaatio ja raportointi

Vaasan Vesi tarjoaa asiakkailleen luotettavan ja laadukkaan vesihuollon, missä eri toimittajien automaatio- ja mittalaitteet voidaan valvoa ja raportoida keskitetysti samalla valvomoratkaisulla – Wonderware System Platformilla.

Valmet Automotive: Tuotannon ohjaus ja jäljitettävyys MES-ratkaisulla

Valmet Automotive toteutti kesän 2009 aikana Garia tuotannon kattavan MES-projektin Wonderware Operations and Performance ohjelmistoilla. Uudella ratkaisuilla tuotannon joustavuutta ja muutoshallintaa voitiin tehostaa vastaamaan nopeasti muuttuneiden markkinoiden...

Turku Energia: Energian jakelun hallinta ja ohjaus

Turku Energia on yksi Suomen suurimpia energiayhtiöitä. Yrityksen toimintaan kuuluu sähkön ja lämmön tuotanto sekä hankinta, myynti ja jakelu sekä niihin liittyvät palvelut. Yrityksen tuotteita ovat: lämpö, sähkö, höyry ja kaukojäähdytys. Turku Energia myy vuodessa...

Arla Foods: Integroidun tuotannon ohjaus ja jäljitettävyys MES-ratkaisulla

Arla Ingman Oy:n tuotannon tulee olla tehokasta ja joustavaa asiakaskohtaisille tuotantoerille sekä helposti jäljitettävää. Wonderware MES-ohjelmistot auttavat Arlaa näissä tavoitteissa, ja samalla ne liittävät tuotantoautomaation ERP-järjestelmiin tuoden tuotantoon tarvittavaa nopeutta.

Valmet Automotive: Läpinäkyvä tuotanto asiakkaille

Tuotannonohjausjärjestelmä tallentaa jokaisesta korista yksityiskohtaiset, toteutuneet tiedot. Korivalmistuksen laatua varmistetaan muun muassa mittaamalla korin geometriaa ja liitoksia.

Asiakastarina: Testi

Haloila Oy kehittää ja valmistaa asiakkailleen pakkauskoneita, joiden tulee toimia yhä nopeammin ja tehokkaammin. Rockwell Logix logiikat, Powerflex taajuusmuuttajat ja Stratix verkkokytkimet integoituvat Haloilan ohjausratkaisuissa helposti hallittavaksi...

Haloila Oy: Pakkauskoneiden automaatio

Haloila Oy kehittää ja valmistaa asiakkailleen pakkauskoneita, joiden tulee toimia yhä nopeammin ja tehokkaammin. Rockwell Logix logiikat, Powerflex taajuusmuuttajat ja Stratix verkkokytkimet integoituvat Haloilan ohjausratkaisuissa helposti hallittavaksi...

Lue lisää tuotteistamme

hirschmann
klinkmann logo
belden
klinkmann logo
unitronics
helmholz
klinkmann logo
klinkmann logo

Hirschmann on osa Belden-konsernia, joka teollisuus-ethernet verkkotuotteiden markkinajohtaja

Valikoimassa erilaiset kytkimet (ml. kovan käyttöympäristön IP66/67 suojatut ja lämpökestoiset mallit), langattomat WLAN tuotteet, kuitumuuntimet, datakaapelit ja liittimet sekä palomuurit ja tietoturvaratkaisut.

Hirschmann Ei-hallittavat kytkimet

Ei-hallittavat Hirschmannin kytkimet ovat kustannustehokas tapa käyttää Industrial Ethernet -tekniikkaa. Kaikki kytkimet on suunniteltu käytettäväksi vaativissa olosuhteissa, ja niissä on tarvittavat sertifikaatit erilaisiin tarkoituksiin. Ne käyvät erilaisiin sovelluksiin kuten kenttätason teollisiin verkkoihin ja pienempiin ratkaisuihin. Kytkimet tarjoavat kahdennetut virtalähteet, signaalikontaktoinnin ja laitteita, joissa on vankka IP67 / IP66 kotelointi käytettäväksi vaativissa olosuhteissa ml. suora asennus laitteisiin. Kytkimet voidaan valita PoE-optiolla, jolloin pystytään syöttämään virtaa eteenpäin kuten IP-kameroille tai kenttälaitteitteille Ethernet-kaapelilla.Tuotevalikoimastamme on valittavissa sertifikaatit erilaisille sovelluksille: kuten raideliikenne, ajoneuvot, räjähdysvaaralliset tilat sekä sähkömuuntamot ja -verkot.

Hirschmann / Belden Hallitut kytkimet

Teollisuuden kytkimet tukevat yleisimpiä teollisuuden protokollia kuten Ethernet IP ja Profinet, jotka voidaan tilata esiasennettuina. Kytkinperheet tukevat useita teollisuuden standardien mukaisia reduntanttisuus prokollia kuten MRP ja RSTP. Siksi Hirchmann-kytkimiä voidaan käyttää taloudellisen automaation sovelluksissa, kuten vaativan teollisuusympäristön verkoissa tai hyvin monimutkaisissa sovelluksissa, jotka vaativat korkeaa porttien lukumäärää, korkeaa käytettävyyttä ja luotettavuutta.

Hirschmann / Belden Langattomat ratkaisut ja etäyhteydet, IoT

Hirschmann OpenBAT tuoteperhe sisältää laajan valikoiman Access point ja Client tuotteita, jotka toimivat saumattomasti yhdessä. Maksimaalisen liikkuvuus, joustavuus sekä verkon käytettävyys nykypäivän vaativissa teollisuusympäristöissä. Modulaarinen rakenne mahdollistaa jopa 8000 erilaista versiota, juuri asiakkaan sovellustarpeisiin. Valittavana on runsaasti erilaisia teollisuuden protokollia ml. Profinet ja Ethernet/IP. Käytettävien WLAN-kanavien lukumärä, erityyppisten Ethernet-porttien liitännät, tehonsyöttöalueet ja teollisuuden sertifikaatit voidaan valita mallin mukaan. Versiot on hyväksytty maittain ml. USA / Kanada, Eurooppa, Kiina, Brasilia ja monet muut.

Hirschmann / Belden Verkon valvonta ja hallinta

Hirschmann Industrial HiVision ohjelman on suunniteltu hallittujen kytkinpohjaisten verkkojen valvontaan ml. Hirschmann ja GarrettCom tietoverkot. Lisäksi MultiConfig toiminto mahdollistaa useiden verkon pisteiden konfiguroinnin samanaikaisesti nopeasti ja helposti. Kaikki verkkorakenteen päätelaitteet, joissa on SNMP-tuki, voidaan integroida HiVision ohjelmistoon, tukien mm. laitekohtaisia ominaisuuksia ja parantaen turvallisuutta sekä vähentäen riskiä verkon ylläpidossa. MultiConfig käytössä samat parametrit voidaan konfiguroida samanaikaisesti useille laitteille sekä verkon toimiessa että myöhemmin aktivoituna.

Verkkotopologia tunnistuu automaattisesti ja tarkasti visualisoituna. Myös hallitsemattomat kytkimet ja portit näkyvät verkkotopologiassa. Uusi turvallisuuslukitus ominaisuus mahdollistaa tehokkaan ja yksinkertaisen tietoturvan käyttöönoton.

Belden on maailman johtava teollisuuden tietoverkko- ja tietoturvatoimittaja

Klinkmannin asiantuntijat auttavat oikean ratkaisun määrityksessä, antavat sertifioivan koulutuksen sekä tukevat käyttöönotossa ja ylläpidossa. Hirschmann teollisuuden kytkimet ja aktiiviset verkkolaitteet yhdistettynä Belden kaapelointiin, tarjoavat kattavan joukon ratkaisuja teollisuuden Ethernet-verkoissa.

Teollisuuden palomuurijärjestelmä tarjoaa skaalautuvat turvallisuustoiminnot kunkin vaatimustason mukaan. Teollisuuden käyttöön suunnitellut Hirschmann palomuurit ja täydelliset VPN (Virtual Private Network) ratkaisut ml. hajautetut tietoturvaratkaisut. Korkea käytettävyys taataan tehokkailla varmennustoiminnoilla sekä skaalautuvalla konseptilla. Joustavalla segmentoinnilla ja etähallinnalla voidaan helposti ja turvallisesti rakentaa niin rajattu laitekohtainen tietoturva kuin kokonaiset tehdassovellukset.

Ladattavat materiaalit

Koulutukset

On-demand webinar: Real-Time Operations Control Platform for Supervisory, HMI, SCADA and IIoT

BELDEN CYBER SECURITY

Unitronics – MiniPLC+näyttö ohjauslaitteet

Unitronics miniPLC+näyttö ohjauslaitteet tarjoavat samassa paketissa ohjaukset, näytön, IO-piirit ja tiedonsiirron – kustannustehokkaasti. Sovellukset skaalautuvat rivinäytöstä aina 20″ näytön ohjauslaitteisiin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat laite- ja kiinteistöautomaatio, erilaiset energia- ja prosessiohjaukset sekä ala-asemana etäjärjestelmissä.

Unitronics Jazz -sarjan logiikat

Tekstinäytöllinen miniPLC, jossa laaja muisti sekä lämpöohjaukset. Ympäristökestoinen. Käyttökohteet: laiteohjaukset, kiinteistöt, energia- ja vesisovellukset sekä RTU-etäasemana.

Unitronics Samba-sarjan PLC+näyttö logiikat

Uusi kustannustehokas minilogiikka 3,5”, 4,5” tai 7” värinäytöllä. Ympäristökestoinen. Mahdollistaa 24 erilaista operointinäyttöä ja PID-säätimet. Tietojen keruu ja raportointi. Pulssitulot ja –lähdöt asemointiin. Käyttökohteet: kiinteistöt, laiteohjaukset, energia- ja vesisovellukset sekä RTU-etäasemana.

Unitronics Vision-sarjan PLC+näyttö logiikat

MiniPLC+näyttö ohjauslaitteet 3,5”…12,1” tarkalla kosketusnäytöllä. Laaja muisti reseptejä, hälytyksiä, tiedonkeruuta ja raportointia varten. Erilaiset liitynnät ovat mahdollisia: ethernet, kenttäväylät ja mobiilit verkot. Maksuttomat ohjelmistot konfigurointiin ja raportointiin.

Unitronics UniStream -sarjan logiikat

Unitronics UniStream -sarjan modulaariset ohjauslaitteet keskisuuriin sovelluksiin. Tehokas prosessori ja nopea muisti. Laadukas näyttö 7 ”, 10,4″, ja 15,6 ””. IP65 / 66 suojausluokan kotelointi. UniLogic ohjelmointiohjelmalla nopea ja helposti monistettava sovellusten kehitys ja hallinta.

eWON liityntälaitteet IoT ja etäautomaatioon

eWON-liityntälaitteet ja -ratkaisut yhdistävät teollisuuden koneet ja ohjauslaitteet turvallisesti internet etäkäyttöön – järjestelmien konfigurointi, ylläpito ja valvonta/raportointi voidaan hoitaa etänä.

Tyypillisiä sovelluksia ovat järjestelmien konfigurointi ja asennus, etähuolto, ennakoiva huoltovalvonta, kohteiden etäpalvelut, etäluku ja M2M sovellukset. eWON-laitteet liittävät yhteen kaikki merkittävät automaatiolaitteet ja -väylät: Siemens, Rockwell, ABB, Profibus/Profinet ym.

Teolliset VPN-reitittimet

LAN ethernet, 3G, 4G ,Wifi ym. yhteyksille. Varmennetut yhteydet.

Talk 2M Yhteyden muodostaminen

Etäyhteyksien hallinta ja valvonta.

Ohjelmistot

Etäyhteyksien hallinta, valvonta ja raportointi.

eWON Netbiter

Laitteiden hallinta ja valvonta.

Prosoft / Belden – ratkaisut teollisuuden tiedonsiirtoon

Prosoft (Belden konserni) on erikoistunut automaation väylä- ja tietoliikennetuotteisiin – erilaiset väyläkortit ja langaton tiedonsiirto. Eri protokollat ja sovelluskohteet.

Rockwell väyläkortit

Prosoft Technology valmistaa tiedonsiirtoratkaisuja Rockwell Automation® järjestelmiin ml. ControlLogix®-, CompactLogix™ (L3x, L2x, L1x), SLC™ 500, FLEX® I/O and POINT I/O™ laitteet. Liityntäkortteja yli 40 erilaiseen väylään, käyttäjän ohjelmoitavia kortteja sekä tietoliikenteen hallintaan ja virtausmittaukseen liittyviä kortteja.

Yhdyskäytävät

Erilliset protokollayhdyskäytävät mahdollistavat tiedonsiirron teollisuus- ja kiinteistöautomaation väylien välillä mm. sarjaliikenne, Ethernet, EtherNet/IP, Modbus Plus, Modbus TCP/IP, Profibus, A-B Remote I/O, Hart, Honeywell DE ja Metasys.

Langattomat ratkaisut

Automaation langattomat tietoverkot. Nopea ja varma tiedonsiirto. Säteilevään WLAN-kaapeliin perustuvat ratkaisut tunneleihin, kaivoksiin ja teollisiin rakennuksiin. Klinkmann auttaa oikeassa ratkaisussa, koulutuksessa ja käyttöönotossa.

Helmholz – Automaation VPN-reitittimet 

LAN, ethernet, 3G, 4G ,Wifi ym. yhteyksille. Yhteyksien varmennus. Eri automaatioprotokollien liitynnät.

Gemalto – mobiiliverkon modeemit ja tarvikkeet 

Modeemit ja modulit, antennit, teholähteet ja kaapelit. IoT ratkaisut. 

Telit – mobiiliverkon modeemit ja tarvikkeet 

Modeemit ja modulit, antennit, teholähteet ja kaapelit. IoT ratkaisut. 

Haluatko tietää lisää? Ota meihin yhteyttä!